احساس تنهایی – مقابله با آن و تلاش برای ارتباط با خود
اطلاعات درست و نادرست زیادی درباره احساس تنهایی، تنهایی و واقعیت تنهایی شنیدهایم. باور رایج این است که تنها بودن به این معنی است که شما کسی را ندارید، که نادرست است. این امکان وجود دارد که مدت زمان طولانی را بدون احساس تنهایی در انزوا و بدون دیگران سپری کنید. باور دوم این است که ما باید یاد بگیریم که چگونه محبوب و دوستداشتنی باشیم تا از تنهایی دوری کنیم. این باور هم تبعاتی دارد؛ ممکن است به هر دلیلی ما در جمعی محبوب یا دوستداشتنی نباشیم، در این شرایط ما را به گفتگوهای درونی طولانی، خودسرزنشی و نهایتاً علائم افسردگی سوق میدهد.
باور سوم بر اساس سناریوی «فقط اگر» است. بر اساس این باور مردم معتقدند که فقط اگر به قدر کافی خوب باشند که دوستانی داشته باشند، شریک زندگی خود را پیدا کنند یا فرد بهتری شوند، دیگر تنها نخواهند بود. ما در این مطلب از سایت «ذهن سفید» قصد داریم با واقعیت احساس تنهایی روبرو شویم، باورهای نادرست را کنار بگذاریم و اگر خطری وجود دارد، آن را شناسایی کنیم.
چرا احساس تنهایی میکنیم ؟
به طور قابل توجهی، ما انسانها، موجودات خلقکننده معنا هستیم، زیرا روابط اجتماعی را «حتی در جایی که هیچ رابطه عینی وجود ندارد»، درک میکنیم، مثل ارتباطی که بین خواننده و نویسنده یک اثر شکل میگیرد یا یا حتی با شخصیتهایی که در تلویزیون میبینیم. نیاز ما به روابط اجتماعی به قدری قوی است که برخی آن را نیاز زیستی مینامند. حتی برای شکنجه زندانیان یک ابزار دردناک، سلول انفرادی برای زمانی بیشتر از ۱۵ روز است.
مطلب پیشنهادی: «خودشیفتگی: نگاهی به این اختلال و تأثیرات آن»
تنهایی بیشتر به کیفیت رابطه بستگی دارد تا تعداد روابطی که داریم. به طوری که افراد نه تنها به حضور فیزیکی دیگری نیاز دارند، بلکه به ارزش متقابل، اعتماد، ارتباط و همکاری برای رسیدن به اهداف مشترک هم نیاز دارند.
بنابراین، تنهایی میتواند در میان جمع، در رابطه ازدواج، در بین خانواده یا حتی یک گروه اجتماعی بزرگتر آدمی را درگیر کند.
با احساس تنهایی چه کنم ؟
همهگیری بیماری کرونا، مسئله تنهایی را برای ما برجسته کرد. این بیماری همهگیر منجر به افزایش احساس تنهایی شد و درونگراها بهتر از برونگراها با آن کنار آمدند. با این حال، حتی درونگراها نیز در این دوران احساس تنهایی را تجربه کردند.
علاج تنهایی را نه در دیگران بلکه در همراهی با خود میتوان پیدا کرد. بسیاری از مردم روابط آزاردهنده و سمی را برای مدت طولانی تحمل میکنند فقط به این دلیل که از تنهایی میترسند. این ترس منجر به پذیرش روابط آزاردهنده و سمی میشود.
ما باید درباره بدن، ذهن، عواطف و رفتار خود احساس آرامش کنیم. این احساس یکپارچگی با بدن، ذهن، رفتار و عواطف خویشتن است. و این احساس درمان تنهایی است.
ما به یک احساس قوی واقعی درباره خود نیاز داریم، نه آنچه که دیگران درباره ما میگویند، نه آنگونه که برای دیگران تعریف میشویم، بلکه با آنچه واقعاً هستیم و خودمان میشناسیم؛ در اعماق روح خویش، در اعماق خویش. هنگامی که این خود تثبیت شد، می توان افراد دیگری را یافت که بتوانند با آن «خود» ارتباط برقرار کنند. قبل از اینکه آنها بتوانند واقعاً با ما ارتباط برقرار کنند، ما را نمیشناسند، پس چگونه میتوانند واقعاً با ما ارتباط برقرار کنند؟ ما فقط زمانی می توانیم واقعاً به جمع دیگران تعلق داشته باشیم که ابتدا به خودمان تعلق داشته باشیم.
تحقیقات انجام شده بر روی آثار تنهایی
حال که احساس تنهایی را به خوبی شناختیم خوب است آثار آن را هم بررسی کنیم. بر اساس مقالات و تحقیقات معتبر تنهایی اثرات مهمی بر روی انسان میگذارد. برای نمونه چند نتیجه زیر را مطالعه کنید.
- کودکانی که قبل از ۱۲ سالگی بیشتر احساس تنهایی میکنند، در اوایل دوران بزرگسالی بیشتر دچار اضطراب میشوند و شانس مصرف الکل در آنها بیشتر است.
- به گفته محققان موسسه استرالیایی تحقیقات و پیشگیری از خودکشی (AISRAP) کاربران یوتیوبی که زیاد و مکرر آن را تماشا میکنند، دارای سطوح بالاتری از تنهایی، اضطراب و افسردگی هستند.
- بر اساس مطالعات انجام شده از سال ۱۹۵۰ تا ۲۰۱۶، محققان شواهد ثابتی یافتند که انزوای اجتماعی و تنهایی را با پیامدهای بدتر قلبی عروقی و همچنین سلامت روان مرتبط میداند.
خلاصه و جمعبندی
هنگامی که بهدرستی خود را شناختیم و با احساسات، عواطف، ذهن و بدن خود یکپارچه شدیم، آن وقت، و تنها در آن صورت، امکان یافتن دیگرانی وجود دارد که بتوانند با ما ارتباط برقرار کنند. بنابراین تصور درست از خویشتن، برای مقابله با تنهایی ضروری است. اگر در این مسیر به کمک کسی احتیاج داشتید، رواندرمانگر ما آماده است تا به شما کمک کند.
منابع:
The Biology of Loneliness: «+»
YouTube Habits Linked to Increased Loneliness and Anxiety: «+»
Sense of Purpose May Shield Against Loneliness: «+»
Childhood Loneliness Linked to Stress and Problem Drinking in Young Adults: «+»
The Loneliness Remedy: «+»
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
درود
خیلی ممنون از مطلب خوبتون.
ساده و کامل اشاره فرمودید.