بالا بردن اعتماد به نفس – اهمیت و روش های آن
بالا بردن اعتماد به نفس ما را به موفقیت در زندگی شخصی نزدیکتر میکند، سلامت را بهبود میبخشد و شادی را به شکلی چشمگیر فزونی میدهد. برای معرفی خود به آدمهای جدید، درخواست برای ارتقاء شغلی یا رفتن به باشگاه برای اولین بار اعتماد به نفس لازم است. اما لازم نیست منتظر بمانید تا زمانی که برای انجام این کارها اعتماد به نفس کامل داشته باشید. در عوض، میتوانید برای ایجاد اعتماد به نفس قدم بردارید و این قدمها در کیفیت زندگی شما تاثیر مهمی میگذارد. در این مطلب از سایت «ذهن سفید» قصد داریم روشهای اثباتشده از نظر علمی برای افزایش اعتماد به نفس را به شما معرفی کنیم.
مطلب پیشنهادی: «روانشناس خوب چه ویژگی هایی دارد ؟ – نشانه های روانشناس خوب»
راه های بالا بردن اعتماد به نفس
در ادامه برای بالا بردن اعتماد به نفس چهار راهکار به شما پیشنهاد کردهایم.
- از مقایسه خود با دیگران دست بردارید.
چه با بررسی بدنهای بینقص در اینستاگرام یا مقایسه حقوق دریافتی با دوستان، همه ما یک وقتهایی خودمان را با دیگران مقایسه میکنیم. اما مقایسه خود با دیگران اعتماد به نفس را به سرعت از بین میبرد. تحقیقات نشان میدهد که هر چه افراد حسادت بیشتری را هنگام مقایسه تجربه کنند، احساس بدتری نسبت به خود پیدا میکنند.
به زمانی که فکر میکنید دیگران یا بالاتر از شما هستند یا به نوعی پایینتر از شما، توجه کنید. به جای اینکه به آنها به عنوان رقبای خود نگاه کنید، آنها را صاحبنظر در آن موضوع خاص در نظر بگیرید. کسی که به نظر میرسد خوب کار میکند ممکن است اطلاعات، مهارتها یا منابعی داشته باشد که میتوانید از آنها یاد بگیرید. هدفتان این باشد که از دیروز خودتان بهتر شوید، نه بهتر از دیگری.
- ایجاد حد و مرز
وقتی احساس میکنید کنترلی بر رفتار دیگران با خودتان ندارید، غیرممکن است که اعتماد به نفس داشته باشید. با این حال، وقتی مرزهای سالمی را تعیین کنید، خواهید دید که شما فقط رفتارهایی را تحمل میکنید که «خودتان انتخاب کردهاید».
ایجاد مرز به ما کمک میکند کنترل بیشتری روی زندگی خود داشته باشیم و در نهایت سلامت روانی ما بهبود پیدا میکند. این واقعا بخشی از احساس اعتماد به نفس است، دانستن اینکه شما مسئول زندگی خود هستید. به کارهایی که نمیخواهید انجام دهید، نه بگویید. وقتی کسی از خط قرمز شما عبور کرد صحبت کنید و انتظارات خود را روشن کنید.
- مراقب بدن خود باشید.
وقتی به درستی با بدن خود رفتار نمیکنید، سخت است درباره خودتان حس خوبی داشته باشید. وقتی مراقبت از خود را در اولویت قرار میدهید، کاری فوقالعاده برای بدن، ذهن و روح خود انجام میدهید.
تغذیه سالم، ورزش، مدیتیشن و خواب کافی کلیدهایی هستند که به شما کمک میکنند بهترین احساس را درباره خود داشته باشید. فقط چند دقیقه پیادهروی هر هفته و انتخاب غذاهای سالمتر میتواند اعتماد به نفس شما را تقویت کند.
- با افراد مثبت وقت بگذرانید.
اطرافیان شما بر احساس شما نسبت به خودتان تاثیر زیادی دارند. اگر افراد قضاوتگر یا همواره منتقد شما را احاطه کنند، قدرت ذهنی شما را تحت تاثیر قرار میدهند. با این حال، اگر با افرادی در تعامل باشید که میتوانند دیگران را تشویق کنند و از یکدیگر حمایت کنند، احساس بسیار بهتری خواهید داشت.
متأسفانه، محققان دریافتهاند که افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند، تمایل دارند با افرادی که آنها را پایین میآورند، دوست شوند. اگر نسبت به خود احساس بدی دارید، ممکن است وقت خود را با کسانی بگذرانید که شما را تحقیر میکنند، زیرا به شنیدن چیزهای بد در مورد خود عادت کردهاید.
اگر نسبت به خودتان احساس بدی دارید، شنیدن حرفهای خوب دیگران در مورد شما ممکن است ناراحتکننده باشد. بنابراین شما ممکن است بیشتر دنبال چیزهایی که به نظر آشنا میرسد یعنی تحقیر و منفیگرایی، باشید.
بنابراین به افرادی که انتخاب میکنید تا دوروبرتان باشند، توجه زیادی داشته باشید و از کم کردن یا تمام کردن ارتباط خود با بعضی از آدمها نترسید. بر ایجاد روابط سالمتر با افراد مثبت زندگی خود تمرکز کنید. اگرچه ممکن است در ابتدا احساس ناراحتی کنید، اما به مرور زمان آسانتر میشود و شنیدن چیزهای خوب در مورد خودتان ممکن است نحوه صحبت کردن با خودتان را نیز تغییر دهد.
تاثیر منفیبافی بر اعتماد به نفس
وقتی با خودتان صحبت میکنید، خود را پایین میآورید و اعتماد به نفس خود را کاهش می دهید، ناخودآگاه شما این ایده را قبول میکند که برخی چیزها «خیلی سخت» هستند یا «نمیتوانید از عهده آن برآیید.» به جای «من نمیتوانم با این کار کنار بیایم»، «من میتوانم این کار را انجام دهم» را امتحان کنید.
به جای اینکه با خود بگویید «من نمیتوانم هیچ کاری را درست انجام دهم»، بهتر است بگویید «دفعه بعد میتوانم بهتر انجام دهم».
عبارت «من از سخنرانی در جمع متنفرم» را با عبارتی مانند «من سخنرانی عمومی را دوست ندارم، اما همه نقاط قوت و ضعفی دارند» جایگزین کنید.
جمع بندی
اگر واقعاً با کمبود اعتماد به نفس دست و پنجه نرم میکنید و هیچ یک از راههای بالا بردن آن به صورت شخصی به کارتان نیامده است، کمک حرفهای را در نظر بگیرید. صحبت کردن با یک درمانگر ممکن است به شما در کشف راه شخصی برای بهبود کمک کند. رواندرمانگر مجموعه «ذهن سفید» صمیمانه آماده است که به شما کمک کند.
منابع:
- Why Self-Confidence Is More Important Than You Think: «+»
- 6 Proven Ways to Build Confidence: «+»
دیدگاهتان را بنویسید