غلبه بر تنبلی و اهمال کاری – چند راه سالم و عملی
چرا غلبه بر تنبلی و اهمال کاری مهم است؟ در این زمانه پر از شلوغی، داشتن یک روز برای بیخیالی یک مورد عادی است که تقریباً همه به آن احساس نیاز میکنند. اما اگر متوجه شدید که بیش از حد روزهای تنبلی دارید و در انجام کارها مشکلاتی دارید، ممکن است به کمک احتیاج داشته باشید.
بیمیلی و کم شدن اشتیاق برای کار، لیست وظایف سرسامآور و حتی برخی از مشکلات پزشکی پایه میتواند با انگیزه شما برای انجام کارها تداخل کند. ما در این مطلب از سایت «ذهن سفید» تمام این مسائل را بررسی میکنیم و به شما میگوییم چگونه تنبلی را متوقف کنید.
غلبه بر تنبلی و اهمال کاری
«چگونه میتوانم از تنبلی جلوگیری کنم؟» پاسخ ممکن است به اندازهای آسان و واضح نباشد که انتظار دارید.
در ادامه نکاتی برای کمک به شما در غلبه بر تنبلی و افزایش بهرهوری آوردهایم.
- تعیین اهداف قابل دستیابی:
تعیین اهداف غیر واقعی و برعهده گرفتن بیش از حد مسئولیت میتواند به خستگی منجر شود. خستگی شغلی میتواند بیانگیزگی، از دست دادن علاقه و احساس دلتنگی را ایجاد کند. تعیین اهداف کوچک و دستیافتنی که بدون بار زیاد شما را در مسیر مورد نظر قرار میدهد از این موضوع جلوگیری میکند.
مطلب پیشنهادی: «مدیریت استرس در محیط کار – چگونه با استرس در محیط کار برخورد کنیم؟»
- انتظار واقعبینانه از خود:
کمالگرایی در افراد در حال افزایش است و اغلب تأثیر روانی مثبتی ندارد. یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ که بین دانشجویان دانشگاه در دورههای زمانی مختلف انجام شد، افزایش کمالگرایی در طی سالها را نشان داد. محققان به «جوانانی که در محیطهای رقابتیتر، انتظارات غیر واقعیتر و والدینی مضطربتر و کنترلکنندهتر هستند به نسبت نسلهای قبل» اشاره کردند.
کمالگرایی باعث شده تا مردم بیش از حد در حالت انتقادی نسبت به خود و دیگران باشند. این مسئله همچنین منجر به افزایش افسردگی و اضطراب شده است.
برای غلبه بر تنبلی و اهمال کاری چه کنیم ؟
در ادامه چند راهکار عملی برای غلبه بر تنبلی فهرست کردهایم.
- مصرف غذاهای سرشار از پروتئین:
برخی از غذاها انرژی شما را افزایش میدهند و قند خون شما را پایدار نگه میدارند تا احتمال احساس خستگی و تنبلی کمتر شود. غذاهای سرشار از پروتئین این کار را انجام میدهند، از جمله:
- ماست یونانی
- بادام
- تخممرغ
- ماهی تن
- اجتناب از مصرف غذاهای پرشکر و پرچرب:
تغذیه و بهرهوری به یکدیگر وابسته هستند. از مصرف غذاهایی که انرژی شما را تخلیه میکنند، به دلیل مسائل گوارشی یا افزایش قند خون، اجتناب کنید. این غذاها شامل موارد زیر میشود:
- غذاها و نوشیدنیهای پرشکر
- کربوهیدراتهای پرمزه مانند نان سفید و ماکارونی
- الکل
- غذاها و فستفودهای سرخکرده
- ورزش:
غیر از مزایای بیشمار دیگر ورزش، یک راه مطمئن برای غلبه بر تنبلی و اهمال کاری است. حتی چند دقیقه ورزش میتواند سطح انرژی را افزایش دهد، خلق را بهبود ببخشد و اضطراب، استرس و افسردگی را کاهش دهد؛ همه این موارد میتوانند باعث احساس کوفتگی و بیانگیزگی شما شوند. تلاش کنید یک پیادهروی کوتاه یا دوچرخهسواری انجام دهید تا از تنبلی جلوگیری کنید.
- خواب و استراحت:
برای بهبود کیفیت خواب در شب میتوانید اقدامات مختلفی انجام دهید، از جمله اجتناب از استفاده از دستگاههای الکترونیکی قبل از خواب یا محدود کردن زمان خواب در طول روز. هدف بگذارید که هر شب هفت تا نه ساعت خواب کافی را داشته باشید تا صبح با انرژی و آماده مواجهه با مشغلههای روز باشید.
- مدیریت استرس:
استرس میتواند انرژی شما را از بین ببرد و شما را آنقدر به لحاظ ذهنی و جسمی خسته کند که قادر به انجام کارها نباشید. یافتن روشهای مقابله با استرس میتواند خلق شما را بهبود دهد و به شما انرژی و انگیزه برای انجام کارها را برگرداند. گذراندن زمان با عزیزان یا حمام طولانی از این دست ایدهها است.
- با خودتان آب حمل کنید:
آب کافی نوشیدن میتواند به مبارزه با تنبلی کمک کند. از طریق آن میتوانید سطح انرژی و عملکرد مغز را افزایش دهید. همچنین به بهرهوری جسمی کمک میکند.
- ترک سیگار:
افزایش سطح انرژی به عنوان نتیجه بهبود گردش خون و اکسیژن یکی از مزایای ترک سیگار است. ترک سیگار همچنین میتواند سیستم ایمنی شما را بهبود بخشد، زندگی جنسی شما را بهتر کند و خطر ابتلا به چندین بیماری جدی را کاهش دهد. ترک سیگار ممکن است دشوار باشد، اما پزشک شما میتواند به شما در ایجاد یک برنامه شخصی کمک کند.
چگونه تفاوت تنبلی از یک بیماری را بشناسیم ؟
گاهی اوقات تنبلی نیست که شما را کلافه کرده است، بلکه نشانهای از یک بیماری پایه است که ممکن است شما را درگیر کرده باشد. اگر متوجه شدید که علاقه برای انجام کارهایی که به طور معمول از آنها لذت میبرید را از دست دادهاید و انرژی یا تمرکز لازم برای انجام کارها را ندارید، با یک پزشک صحبت کنید.
بسیاری از مسائل روانی میتوانند علائمی ایجاد کنند که ممکن است آنها را با تنبلی اشتباه بگیرید، مانندخستگی مزمن و یا انزوای اجتماعی. در ادامه تعدادی از این مشکلات را مشاهده میکنید.
- افسردگی
- اضطراب
- «اختلال فصلی افسردگی» (SAD)
- اختلال دوقطبی
- «اختلال استرس پس از سانحه» (PTSD)
- اختلال استرس حاد
بیماری جسمی هم میتوانند تغییراتی را در سطح انرژی شما ایجاد کرده منجر به تنبلی شوند. نمونههایی از این شرایط را در ادامه میبینید.
- کمخونی
- کمبود ویتامین
- اختلالات تیروئید
- قند خون پایین
- دیابت
- بیماری آدیسون
- سندرم خستگی مزمن
- بیماری قلب
- سرطان
نکته پایانی
تنبلی همیشه بد نیست، و همه افراد حق دارند که گاهی اوقات یک روز را استراحت کنند. راه غلبه بر تنبلی ممکن است چیزی ساده مانند تغییر نحوه نگرش به وظایف خاص و پذیرش سبک زندگی سالم باشد. اما اگر این مسائل برای شما بسیار جدی شده است و زندگی شما را با مشکل روبرو کرده، رواندرمانگر مجموعه «ذهن سفید» میتواند به شما صمیمانه کمک کند.
منابع:
- 17 Healthy and Practical Ways to Break Out of Laziness: «+»
- The Psychology of Laziness: «+»
دیدگاهتان را بنویسید