یادگیری مهارت های ارتباطی برای همه ما ضروری است. چه روابط عاشقانه و چه روابط کاری و همچنین موفقیت شغلی ما در گرو مهارت های ارتباطی ما است. با این حال موانع زیادی هم سر راه بروز مهارت های ارتباطی قرار میگیرد؛ از مشکلاتی که در برقراری ارتباط ممکن است داشته باشیم، مانند بیاعتمادی، همدلی پایین، اعتماد به نفس ناکافی و… گرفته تا مشکلات بیرونی. در این مطلب از سایت «ذهن سفید»، ما به شما کمک میکنیم تا بفهمید که چگونه روابط را ایجاد کنید و چرا انجام این کار بسیار مهم است.
آنچه می خوانید! ...
Toggleمهارت های ارتباطی
قبل از اینکه برای ایجاد مهارت های ارتباطی تلاش کنید، باید واقعاً بفهمید که این نوع مهارتها چیست. به طور کلی، مهارتهای رابطه به هر گونه تواناییای گفته میشود که به شما این امکان را میدهد که با دیگران ارتباط برقرار کنید و پیوند ایجاد کنید. اینها میتوانند طیف وسیعی از تواناییها باشند.
به عنوان مثال، نوع مهارت های ارتباطی که به شما در ایجاد پیوند با همکارانتان کمک میکند، متفاوت از آنهایی است که به شما در ایجاد روابط عاشقانه کمک میکنند.
برخی از رایجترین مهارتهای رابطه عبارتند از برقراری ارتباط شفاف، مهارتهای مذاکره و سازش، تواناییهای همدلی، ایجاد پیوند از طریق احساسات، و مجموعهای از فعالیتها که پیوند شما را با کسی محکمتر میکند.
مهارتهای رابطه اهمیت زیادی دارند، زیرا به شما در حفظ یک زندگی شخصی و کاری سالم کمک میکنند. آنها میتوانند در انبوهی از سناریوهای مختلف، از ارتباطات مدرسه گرفته تا یافتن شریک زندگی خود، به شما کمک کنند.
مطلب پیشنهادی: «معیارهای انتخاب همسر»
چرا شناخت مهارت های ارتباطی مهم است ؟
اکنون که متوجه شدید این مهارتهای مهم چیست، میتوانید تلاش برای ایجاد آنها را آغاز کنید. اما، چرا کسی باید مهارت های ارتباطی را کسب کند؟
بسیار مهم است که روابط شغلی و روابط شخصی خود را با مهارت های ارتباطی قوی ایجاد کنید. این به شما کمک میکند که شادی خود را در تمام جنبههای زندگی خود به حداکثر برسانید.
علاوه بر این، برخی از مزایای خاص تقویت مهارت های ارتباطی عبارتند از:
- فرصتهای شغلی خود را افزایش دهید و به شما این شانس را میدهد که به اهداف بیشتری دست پیدا کنید.
- به شما کمک میکنند عضو تیم بهتری شوید.
- ارتباطات، حل تعارض و سایر مهارتهای کلیدی شما را تقویت میکنند.
- مثبت بودن و سطح موفقیت شما را هم در روابط عاشقانه و هم در حرفه شما افزایش میدهند.
- هم بهرهوری فردی و هم بهرهوری تیمی را بهبود میبخشند.
- به شما رضایت و اشتیاق شغلی بیشتری میدهند.
- به شما کمک میکنند تا پیوندهای عمیقی با شریک زندگی خود ایجاد کنید، بنابراین رابطه شما عمر بیشتری خواهد داشت و از جدایی جلوگیری میکنید.
- نرخ حفظ کارکنان را برای مشاغل بهبود میبخشد.
- سلامت جسمانی شما را تقویت میکند و خطر ابتلا به چندین اختلال جسمی و روانی را کاهش میدهند.
- خلاقیت و اعتماد به تواناییهای شما را افزایش میدهند.
چند نمونه از مهارت های ارتباطی
صرف نظر از اینکه اهداف فعلی و وضعیت روابط شما چیست، باید این مهارتهای مهم را که در ادامه خواهیم آورد، بدانید.
دانستن چگونگی تعیین مرزها و احترام به یکدیگر
بسیاری از روابط زمانی با مشکلاتی مواجه میشوند که یکی از طرفین نمیداند چگونه حد و مرز تعیین کند. این میتواند منجر به سوءاستفاده شود که هدف رابطه شما را تضعیف میکند. شما باید مرزهای خود را به وضوح تعیین کنید تا از خود و شریک رابطه خود محافظت کنید.
مثلاً میتوانید به شریک زندگی خود بگویید که گوشتی که حلال نیست نمیخورید، زیرا طبق دین شما این کار نادرست است. یک شریک واقعی به آن مرز احترام میگذارد.
راستگو بودن
اطمینان حاصل کنید که با شریک رابطه خود صادق هستید. صداقت، پیوند شما را تقویت میکند و به شما کمک میکند ارتباط محکمتری برقرار کنید. این مهارت به شما کمک میکند تا از سوءتفاهمها و بدفهمی جلوگیری کنید.
در ابتدا صداقت مداوم ممکن است دلهرهآور به نظر برسد. اما اگر آن را در زندگی عادی خود بگنجانید، متوجه خواهید شد که تبدیل به طبیعت شما میشود.
یکدلی
توانایی همدلی با دیگران یک مهارت عالی در روابط است. همدلی به شما این امکان را میدهد که شریک رابطه خود را در سطح عمیقتری درک کنید. این به شما کمک میکند که هم موفقیتها و هم مبارزات را از دیدگاه آنها ببینید. بدون همدلی، هرگز نمیتوانید به طور واقعی شریک زندگی خود را درک کنید. اما با به دست آوردن این مهارت، درک خود را هم از شریک زندگی خود و هم از کل جهان بهبود میبخشید.
اعتماد کنید
اعتماد پایه و اساس هر رابطه عالی است. بدون اعتماد، افراد احساس میکنند چیزی را از شریک زندگی خود پنهان میکنند که باعث ایجاد مشکلات طولانی مدت میشود. اعتماد به شما این امکان را میدهد که از نظارت مداوم شریک زندگی خود دست بردارید. و همچنین به شما کمک میکند تا از ریزمدیریت نیز جلوگیری کنید.
مطلب پیشنهادی: «شک و بدبینی – ریشه ها و روش های مقابله»
هنگامی که یک رابطه شروع میشود، دشوار است که به شریک خود چنین سطحی از اعتماد را بدهید. اما، بهترین روابط آنهایی نیستند که طرفین ۲۴ ساعته یکدیگر را دنبال کنند. بهترین رابطه برای کسانی است که به هم اعتماد دارند.
حل تعارض
مهم نیست که چقدر برای جلوگیری از آن تلاش میکنید، در روابط خود با درگیری مواجه خواهید شد. حتی در روابط خارقالعاده، دعواهای گاهبهگاه (و به ندرت دعواهای واقعی) اتفاق میافتد. با داشتن مهارت های حل تعارض، می توانید اثرات منفی تعارض را کاهش دهید.
به جای اینکه اجازه دهید یک دعوا روز یا کل رابطه شما را خراب کند، میتوانید راهی برای غلبه بر اختلافات خود پیدا کنید و به یک راهحل برسید. اغلب، این شامل صادق بودن در مورد اشتباهات خود و انتظار متقابل از شریک زندگی خود است.
سازش
یکی دیگر از عناصر کلیدی حل تعارض و همچنین حفظ یک رابطه سالم به طور کلی، توانایی سازش است. شما همیشه در یک رابطه به هر چیزی که میخواهید، دست پیدا نمیکنید.
سازش منصفانه یکی از بهترین راهها برای جلوگیری از درگیری در آن موقعیتها است. زمان میبرد تا بفهمیم «عادلانه» چیست. اما، با گفتگوی باز با شریک زندگی خود، میتوانید تعیین کنید چه چیزی واقعا برای هر دوی شما حیاتی است و از آنجا تصمیم بگیرید.
هوش عاطفی
داشتن هوش عاطفی هم برای شما و هم شریک زندگیتان مفید خواهد بود. به طور کلی، هوش عاطفی توانایی درک عمیق احساسات، واکنش به آنها، و همچنین کمک گرفتن از هوش عاطفی خود برای شخص دیگری که از نظر احساسی پریشان شده است.
هوش عاطفی میتواند به شما در جلوگیری از تعارضات کمک کند، زیرا به شما کمک میکند تا احساسات خود را کنترل کنید. همچنین میتواند به شما کمک کند در مواقعی که شریک زندگیتان استرس دارد یا ناراحت است، بهتر راهنماییاش کنید.
برقراری ارتباط
برقراری ارتباط برای بسیاری از زمینههای زندگی ضروری است و روابط نیز از این قاعده مستثنی نیستند. با این حال، برقراری ارتباط چیزی فراتر از صحبت کردن است.
این همچنین شامل گوش دادن به صحبتهای شریک زندگی خود و تصدیق موضوعاتی است که (در حال حاضر) در مورد آنها صحبت نمیکنید. اطمینان از اینکه شما مایل به گوش دادن هستید به همان اندازه بحثهای واقعی برای برقراری ارتباط عالی ضروری است.
استقلال
وقتی در یک رابطه هستید، هرگز نمیخواهید احساس «آویزان بودن» به شریک زندگی خود داشته باشید. این نشانه ریزمدیریت و عدم اعتماد است. نتیجه یک رابطه قابل اعتماد و احترام متقابل، رابطه ای است که هر دو طرف استقلال دارند.
صرف وقت برای فعالیتها بدون شریک زندگی به شما این امکان را میدهد که زمان تنهایی داشته باشید، که برای تفکر عالی است. یا اگر واقعاً هوس میکنید به جایی بروید که شریک زندگیتان به آن علاقهای ندارد، باید بتوانید آرزوی خود را برای داشتن یک زندگی کامل برآورده کنید.
سوالات متداول مهارت های ارتباطی
در ادامه به چند سوال متداول درباره مهارت های ارتباطی پاسخ دادهایم.
چه مهارت هایی به ایجاد روابط کمک می کند؟
اگر به طور مداوم ارتباط برقرار کنید، پیوندهای شما می تواند تقویت شود. ارتباط مداوم، باز و صادقانه میتواند به شما کمک کند تا روابط را به سطح عمیقتری ببرید و به شما کمک می کند از سوءتفاهم جلوگیری کنید. علاوه بر این، صداقت و اعتماد نیز باعث ایجاد روابط میشود.
آنها به شما این امکان را میدهند که از ریزمدیریت خودداری کنید. به طور کلی، مهارت های ارتباطی به ایجاد روابط کمک میکند. علاوه بر مهارتهای ذکر شده قبلی، همدلی، تعیین حد و مرز، حل تعارض و استقلال متقابل همگی به ایجاد روابط سالم کمک میکنند.
چه مهارت های ارتباطی مهم ترین هستند؟
مهمترین مهارت رابطه از فردی به فرد دیگر متفاوت است. این به دلیل نوع خاص رابطه و فردی است که با او در ارتباط هستید. با این حال، یکی از حیاتیترین مهارتهای رابطه، روش برقراری ارتباط است. این مهارت در شبکهسازی، بین همکاران، در روابط رئیس با کارکنان و در روابط عاشقانه استفاده میشود.
جمعبندی
در این مطلب از «ذهن سفید» مهارت های رابطه را بررسی کردیم. ما به مؤلفههای ضروری مانند ارتباط، همدلی، اعتمادسازی و حل تعارض پرداختیم و بررسی کردیم که چگونه میتوان آنها را در زمینههای مختلف مانند روابط عاشقانه، دوستی، کار و روابط خانوادگی پرورش داد و به کار برد.
منابع:
10 Essential Relationship Skills for Healthy Relationships: «+»
The Importance of Building Relationship Skills: «+»