روانشناس خوب چه ویژگی هایی دارد ؟ – نشانه های روانشناس خوب
نشانههای روانشناس خوب چیست؟ روانکاوی و درمان میتواند ظریف و پیچیده باشد و آسانترین روش همیشه بهترین درمان نیست. یک سری ویژگی برای روانشناس کارآمد وجود دارد که ما قصد داریم در این مطلب از سایت «ذهن سفید» به آنها بپردازیم.
ویدئو پیشنهادی: «انواع طرحواره ها به زبان ساده»
ویژگی های روانشناس خوب چیست ؟
در ادامه ویژگیهای روانشناس خوب را برای شما فهرست کردهایم.
- روانشناس حرفهای واقعاً به شما گوش میکند: شنیدن آسانترین بخش تراپی است، اینطور نیست؟ راستش تقریباً نه! شنیدن یک مهارت چندوجهی است که خیلی فراتر از منفعلانه گوش دادن به کسی است که حرف میزند. یک روانکاو خوب فقط حرفهای شما را نمیشنود، بلکه آنها را درک هم میکند. اینکه روانشناس شما وقتی حرف میزنید حواسپرت است، مثلاً به ساعت زیاد نگاه میکند نشانه خوبی نیست.
- از او اعتبار کافی دریافت میکنید: روانشناس شما باید به فکرها، احساسات، اعمال و تجربیات شما اعتبار بدهد اما این به معنای «موافقت» با آنها نیست. در واقع او تصدیق میکند که تجربیات شما حقیقی است. اما این با قضاوت فرق میکند. روانشناس کاربلد درباره آنچه فکر میکنید، میگویید یا انجام میدهید، قضاوت ارزشی نمیکند.
- او بهترینها را برای شما میخواهد: روانشناس به شما توصیه میکند یا پیشنهاداتی را مطرح میکند، اما وقتی مثلاً لازم است به متخصص دیگری مراجعه کنید یا تصمیم دیگری دارید، مثلاً توقفی در دوران تراپی، یک روانشناس حرفهای آن را میپذیرد.
- تراپیست خوب ارتباط قوی برقرار میکند: همانقدر که خوب گوش دادن مهارت مهمی برای روانشناس است، خوب حرف زدن هم مهارت مهمی است. یک روانشناس حرفهای، با اینکه ممکن است تحصیلات عالی داشته باشد و مدام در حال تحقیقات علمی باشد، زبان علمی را برای اتاق تراپی برنمیگزیند. او در اتاق درمان با زبانی مطابق با مراجع صحبت میکند.
- روانشناس خوب متحد شماست: روانشناس شما دوست شما، رئیس شما یا آموزگار شما نیست. او مثل یک متحد با شما رفتار میکند؛ یک رابطه دوطرفه بر اساس اعتماد.
- درمانگر خوب از نواحی دشوار یا دردناک اجتناب نمیکنند: روانشناس حرفهای در واقع از نواحی دشوار برای کمک مؤثرتر به مراجعان خود استفاده میکنند. اغلب ما میتوانیم از افکار و احساسات دردناک اجتناب کنیم. درمانگران خوب زمانی که مراجعانشان از یک موضوع سخت و دردناک اجتناب میکنند، تصمیم میگیرند و میتوانند به آرامی این حوزههای دشوار را به روشی حرفهای و مفید بررسی کنند. این ممکن است برای مراجع ناراحتکننده باشد، اما در نهایت یک ویژگی مهم برای درمانگر خوب است.
اعتماد به درمانگر
«قابلیت اعتماد، توانایی اعتماد به صداقت و درستی دیگری» (trustworthiness) یک ویژگی تاثیرگذار برای درمانگر خوب است. برای اینکه روانشناس شما بتواند خوب عمل کند، باید اطلاعات بسیار شخصی، دقیق و حساسی را از شما دریافت کند. آنها باید درک کاملی از پیشینه، زمینه و الگوهای تفکر و رفتار شما داشته باشند. بنابراین، مهم است که یک روانشناس احساس قابل اعتماد بودن را منتقل کند، به طوری که مراجعهکننده احساس راحتی کند و اطلاعات مهمی را برای روانشناس برای تدوین پرونده و همچنین فرآیند روانکاوی به اشتراک بگذارد.
معرفی روانشناس خوب
در این صفحه: «+» میتوانید مشخصات رواندرمانگر مجموعه «ذهن سفید»، از قبیل سوابق تحصیلی و حرفهای، شماره نظام روانشناسی و دورهها و کارگاههایی که گذرانده است را ببینید و در صورت نیاز برای مشاوره وقت بگیرید؛ رواندرمانگر مجموعه ما صمیمانه آماده است که به شما کمک کند.
منابع:
- Signs Your Therapist is Good For You: «+»
- What Makes a Good Therapist? 10 Traits Explored!: «+»
- What Defines a ‘Good’ Psychologist?: «+»
دیدگاهتان را بنویسید