کارمند در مواجهه با استرس محیط کار

مدیریت استرس در محیط کار – چگونه با استرس در محیط کار برخورد کنیم؟

مدیریت استرس در محیط کار چالشی است که امروزه بسیاری از ما را درگیر خود کرده است. همه ما در مواجهه با فشارهای محیط کاری و وظایف روزانه‌، ترافیک صبحگاهی برای رسیدن به محل کار، جلسات متعدد و… به شکل ویژه‌ای در مواجهه با استرس قرار می‌گیریم. این مطلب از سایت «ذهن سفید» به بررسی روش‌های مدیریت استرس در محیط کار، علائم و عوامل آن، و همچنین راه‌های موثر برای مدیریت استرس در محیط کار می‌پردازد. اگر به دنبال راه‌هایی برای افزایش بهره‌وری و بهبود کیفیت زندگی در محیط کار خود هستید، ادامه این مطلب برای شما مفید خواهد بود.

چرا مدیریت استرس در محیط کار مهم است ؟

استرس کاری مساله‌ای رایج و معمول در میان کارمندان است و ممکن است بر اثر فشارهای اضافی از سوی شغل شما به وجود بیاید. این فشارها معمولاً ناشی از انتظاراتی هستند که با توانایی‌ها و حمایت‌های کافی از سوی مدیران و همکاران شما همخوانی ندارند و شما کمترین کنترلی بر بار کاری‌تان ندارید. این موضوع می‌تواند سلامت روان شما و امنیت شغلی شما را به مخاطره بیندازد.

مطلب پیشنهادی: «مدیریت استرس – شناخت استرس و چند روش برای مقابله»

علائم استرس کاری

عوارض استرس کاری کوتاه‌مدت ممکن است شامل گرفتگی عضلات، تعرق بیشتر، افزایش ضربان قلب، نفس‌تنگی و افزایش فشار خون باشند. استیون پرات، مدیر بخش پزشکی شرکت «Magellan Healthcare» در آریزونا، اضافه می‌کند که شما ممکن است علائم زیر را هم احساس کنید.

  • وحشت از تاریخ‌های تعیین شده برای پایان پروژه‌ها
  • عصبی شدن
  • بی‌علاقه شدن، رخوت
  • از دست دادن علاقه به کار
  • مشکل در تمرکز
  • انزوای اجتماعی

استرس بلندمدت می‌تواند به سردرد، مشکلات گوارشی، اختلالات خواب، تشدید آسم، افسردگی و اضطراب منجر شود.

دلایل استرس در محیط کار

هرکسی به شکلی شخصی با استرس کاری برخورد می‌کند، بنابراین آنچه برای شما استرس ایجاد می‌کند، ممکن است برای همکاران شما استرس نداشته باشد. با این حال، استرس کاری معمولاً به دلایلی مانند دلایل زیر ایجاد می‌شود.

  • کمبود کنترل در فرآیندهای کاری
  • کار کردن به مدت طولانی و اضافه‌کاری اجباری
  • انتظارات نامعلوم یا بیش‌ازحد از کارکنان
  • کمبود حمایت، تشخیص و پاداش
  • ترس از اخراج شدن
  • نبود زمان استراحت در طول روز کاری
  • نبود زمان برای فعالیت‌های غیرکاری (مانند خواب، ورزش و رویدادهای اجتماعی)
  • تبعیض ضمنی در محیط کار
  • «micromanaging» یا مدیریت دقیق؛ این اصطلاح به وضوح بیان‌کننده یک رفتار مدیریتی است که مدیر یا رئیس به طور بی‌رویه و بیش‌ازحد دقیق در جزئیات کوچک و تصمیم‌های روزمره دخالت می‌کند و کارکنان را در هر مرحله کار نظارت می‌کند. این نوع مدیریت معمولاً مزیت دانسته نمی‌شود و می‌تواند از خلاقیت و انعطاف پذیری در محیط کار کاسته و باعث افزایش استرس کارکنان شود.

هنگامی که استرس در محیط کار با شما به خانه می‌آید

اگر استرس کاری به حال خود رها شود، ممکن است به سایر جوانب زندگی‌تان نفوذ کند. معمولاً تفکیک زندگی شغلی و خانوادگی‌ آسان نیست. کسانی که درگیر استرس می‌شوند ممکن است درگیر توجه به پروژه‌هایی شوند که به خوبی پیش نرفته‌اند و حتی پس از اتمام کار روزانه خسته به لحاظ روانی و جسمی به خانه بازگردند. فرد ممکن است فکر‌های منفی و احساس ناکارآمدی داشته باشد یا اشتیاق به کار در زمان‌هایی که در محل کار نیست، داشته باشد که با زندگی شخصی‌‌اش تداخل ایجاد می‌کند.

کارمندان در جلسه استرس زا در محیط کار

روش‌های مدیریت استرس در محیط کار

در ادامه چند راهکار برای برخورد صحیح با استرس در محیط کار برای شما فهرست کرده‌ایم.

  1. شناسایی عوامل استرس: نکاتی که در طول روز کاری شما را مضطرب می‌کنند و واکنش خود به آن‌ها را یادداشت کنید. ممکن است مثلاً ترافیک صبحگاهی باعث تاخیر و عصبانیت شما بشود یا یک جلسه ساعت ۱۲ ظهر باعث شود که خوب غذا نخورید و با خوراکی‌های ناسالم روز را سپری کنید. هر چیزی که باشد، همه آن‌ها را یادداشت کنید و بعد وقت بگذارید تا به نحوی که می‌توانید به هر موقعیت استرس‌زا به یک شیوه سالم واکنش نشان دهید.
  2. تمرین تکنیک‌های آرامش: مراقبه و تکنیک‌هایی مثل تمرینات تنفس عمیق می‌توانند به آرامش ذهن و بدن کمک کنند. خوب است که به طور منظم این تکنیک‌های آرامش را تمرین کنید تا بتوانید آن‌ها را هنگام استرس به خوبی به کار ببرید.
  3. زمانی برای خودتان در نظر بگیرید: برای انجام کارهایی که از آن‌ها لذت می‌برید وقت بگذارید، مثل گذراندن وقت با دوستان و خانواده یا سفرهای کوتاه.
  4. از کار دور شوید: به خودتان فرصت دهید تا بیرون از کار جانی تازه کنید. تغییر تنظیمات و خاموش کردن اعلان‌ها و فکر نکردن به کار در دوره تعطیلی به شما کمک می‌کند. اگر در خانه کار می‌کنید، دکتر لاسن پیشنهاد می‌دهد که در اتاق کار خود را ببندید و لپ‌تاپ را خاموش کنید تا به خود و دیگران اعلام کنید که کار را تمام کرده‌اید.
  5. برنامه ورزشی منظم: دکتر پراتت پیشنهاد می‌کند که در طول روز کاری ۳۰ تا ۴۵ دقیقه وقت برای پیاده‌روی در نظر بگیرید. وقتی بعد از پیاده‌روی به دفتر بازگشتید، با انرژی تازه به پروژه‌ای بازمی‌گردید و اغلب با دیدگاه‌های تازه به آن نگاه می‌کنید.

جمع‌بندی

در مجموع، مدیریت استرس در محیط کار می‌تواند در کیفیت زندگی شما بسیار موثر باشد. در این مطلب از «ذهن سفید»، به بررسی معنای استرس در محیط کار پرداختیم و علائم و عوامل متداول ایجادکننده آن را بررسی کردیم. همچنین، پنج راه‌حل عملی برای مقابله با استرس در محیط کار را معرفی کردیم که شامل تشخیص عوامل تنش‌زا، تمرین تکنیک‌های آرامشی، اختصاص وقتی برای خود، فاصله گرفتن از محیط کار و فعالیت ورزشی منظم می‌شود. از طریق این راه‌حل‌ها، کارمندان می‌توانند به طور موثرتر با فشارهای محیط کار مقابله کرده و سلامتی روانی و جسمی خود را بهبود ببخشند.

منابع:

  • How To Deal With Stress At Work, According To Experts: «+»
  • 9 Ways to Cope With Work Stress and Avoid Burnout: «+»

با ما در تماس باشید

همکاران ما در ذهن سفید در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان می باشند
بیشتر بخوانید ...

دیدگاهتان را بنویسید