مردی در حال مراقبه برای رفع استرس

مدیریت استرس – شناخت استرس و چند روش برای مقابله

استرس یک واکنش طبیعی انسانی است برای آگاهی از خطر و محافظت از خود در برابر آن، پس اهمیت مدیریت استرس چیست؟ استرس، به‌ویژه استرس مزمن، می‌تواند بر عملکرد شناختی شما تأثیر بگذارد. مغز شما باید منابعی را به موقعیت استرس‌زا اختصاص دهد، که می‌تواند انرژی را از سایر توانایی‌های شناختی بگیرد. مهارت‌های شناختی می‌تواند شامل هر چیزی از حل مسائل گرفته تا به خاطر سپردن چیزها باشد. بنابراین مدیریت استرس مهم و اساسی است. در این مطلب از سایت «ذهن سفید» قصد داریم روش‌های مختلفی را برای مدیریت استرس به شما پیشنهاد کنیم.

انواع استرس

به طور کلی استرس را می‌توان به دو نوع شدید و مزمن تقسیم کرد.

  • استرس شدید چیزی است که وقتی با یک چالش جدید روبرو می‌شوید آن را احساس می‌کنید. به عنوان مثال، زمانی که رئیستان شما را سرزنش می‌کند، ممکن است استرس شدیدی را تجربه کنید، اما پس از ترک دفتر او دوباره احساس آرامش کنید.
  • استرس مزمن اما فرد را مدتی طولانی تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. قربانیان سوء استفاده در دوران کودکی نمونه‌ای از افراد در معرض خطر استرس مزمن هستند.

گروه‌های دیگر عبارتند از:

  • پناهندگان سیاسی
  • افرادی که در فقر زندگی می‌کنند.
  • افرادی که قربانی نژادپرستی ساختاری هستند.

استرس مزمن می‌تواند به روش‌های جبران ناپذیری به سلامت شما آسیب برساند.  یک مطالعه بزرگ در سال ۲۰۱۴ نشان می‌دهد که افراد مسن‌تری که استرس مزمن را تجربه می‌کنند، نسبت به سایر افراد هم سن و سال خود، عملکرد شناختی پایین‌تری دارند.

مطلب پیشنهادی:‌‌ «احساس تنهایی ، مقابله با آن و نلاش برای ارتباط با خود»

این موضوع در میان جمعیت‌های مختلف صادق است و ممکن است حتی برای گروه‌های تحت ستم و به حاشیه رانده‌شده‌ای که احتمال بیشتری برای مواجهه با استرس در اجتماع برایشان وجود دارد، مرتبط‌تر باشد.

مردی دراز کشیده برای رفع استرس در طبیعت

روش‌ های مدیریت استرس

در ادامه برای شما چند راهکار برای تغییر در سبک زندگی ارائه می‌کنیم که برای برخی از افراد در مدیریت استرس مفید واقع شده است.

  • ورزش کردن
  • کم کردن یا بهتر از آن، ترک مصرف کافئین، الکل، داروهای محرک
  • تغذیه سالم مملو از سبزیجات و میوه
  • تهیه چک لیست کارها و برنامه‌ریزی برای جلوگیری از انباشت کارهای انجام نشده در ذهن
  • اختصاص زمان برای آرام کردن خود، توجه به علایق و در کل، اختصاص زمانی برای خود
  • تنفس صحیح، مراقبه و یوگا

۵ روش برای مدیریت استرس افراد درونگرا

ویژگی‌های شخصیتی مانند درونگرایی یا برونگرایی بر نوع مواجهه با استرس و مدیریت استرس تاثیر می‌گذارد. افراد درونگرا ممکن است به‌قدری استرس را درونی کنند که دیگران حتی متوجه استرس آن‌ها نشوند.

هایدی مک‌کین می‌گوید: «فرد درونگرا به واسطه آنکه ممکن است احساسات و درونیات خود را با دیگران به اشتراک نگذارد، یا کمتر این کار را بکند، برای مدیریت استرس مجبور شود بیشتر تلاش کند.»

اگر فردی درونگرا هستید، طبیعت متفکر شما مستعد استرس است. ما در ادامه چند روش برای رویایی با استرس به شما پیشنهاد می‌کنیم.

تجربه مراقبه

 مراقبه می‌تواند ابزاری مناسب برای افراد درونگرا باشد زیرا به آن‌ها این امکان را می‌دهد که زمانی تنها و آرام داشته باشند. مراقبه می‌تواند به شما کمک کند تا استرس و اضطراب را کنترل کنید، به مغز کمک می‌کند که تمرکز خود را روی زمان حال نگه دارد و این می‌تواند راهی خوب برای کاهش استرس افراد درونگرا باشد؛ چراکه این افراد زیاد فکر می‌کنند و آینده را بالا و پایین می‌کنند. با گذر زمان و تمرین، مراقبه می‌تواند اثرات منفی جسمی و ذهنی استرس را کاهش دهد.

تجربه نوشتن یادداشت برای مدیریت استرس

 وقتی به عنوان فردی درونگرا استرس را تجربه می‌کنید، صحبت کردن با دیگران به طور معمول گزینه اول شما نیست. یک دفترچه می‌تواند مکان و زمانی به شما بدهد تا احساسات خود را بیان کنید و در تنهایی با خود و فکرهایتان خلوت کنید و مواجه شوید.

زمان و مکانی برای تنهایی

زمان تنهایی به افراد درونگرا امکان استراحت پس از یک روز انرژی‌بر و سخت از تعامل با دیگران را می‌دهد. البته فراهم کردن وقت تنهایی همیشه ممکن نیست، به خصوص اگر تنها زندگی نمی‌کنید. اما ممکن است لازم باشد بیشتر بگردید و تلاش کنید، سعی کنید حداقل در پایان روز تنها باشید، حتی اگر برای چند دقیقه است، یک فضای آرامش‌بخش بسازید. مثلاً در حمام یا زیر دوش، زمان گوش دادن به موسیقی با هدفون در حالی که آشپزی می‌کنید. سعی کنید در این زمان‌ها مراقبه کنید یا کتاب بخوانید تا ذهنتان آرام بگیرد.

مردی در حال موسیقی گوش کردن برای رفع استرس

مرزهای خود را با دیگران در زندگی اجتماعی معین کنید

 لازم نیست روی خودتان فشار بیاورید که با دیگران تعامل کنید. مهم است که ارتباطات اجتماعی خود را حفظ کنید، اما لازم نیست برای نه گفتن به دعوت کسی برای قهوه خوردن یا هر چیز دیگری خودتان را سرزنش کنید. تعیین مرزها می‌تواند یک ابزار مدیریت استرس عالی برای افراد درونگرا باشد.

نقاط قوت خود را به خودتان یادآور شوید

اگر نمی‌توانید در جلسات کاری یا در مدرسه شبکه‌سازی کنید و در جلسات صحبت کنید، احساس ناراحتی یا شکست نکنید، این برای شما طبیعی است. قدرت شما گوش دادن به صورت فعال و تفکر و پاسخ به سوالات پس از تامل است. سعی کنید با خودتان مهربان باشید.

جمع‌بندی مدیریت استرس

به‌طور کلی، استرس بیشتر مربوط به چیزهایی است که نمی‌شناسیم یا با آن‌ها به‌تازگی مواجه می‌شویم. در واقع استرس بخشی از زندگی روزمره است. استرس کوتاه مدت به طور کلی بی ضرر است، یا حداقل ضرر چندانی ندارد، اما زمانیکه طول بکشد و مزمن شود، می‌تواند طیف وسیعی از علائم را ایجاد کند.

تکنیک های خودیاری شامل مراقبه، ورزش، تغذیه مناسب، ارتباط با دوستان و خانواده و تمرین ذهن آگاهی است. اگر این تکنیک‌ها کارساز نبودند، یا اگر استرس مزمن شد، روان‌درمانگر «ذهن سفید» آماده است به شما کمک کند.

منابع:

Stress Management for Introverts: 6 Tips: «+»

Cognitive Signs of Stress: «+»

Why stress happens and how to manage it: «+»

با ما در تماس باشید

همکاران ما در ذهن سفید در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان می باشند
بیشتر بخوانید ...

دیدگاهتان را بنویسید